EconomiePoliticăȘtirile 60m.RO

Ipocrizie. Marcel Ciolacu(PSD): de când a venit la putere Guvernul lui Iohannis vedem împrumuturi, împrumuturi și iar împrumuturi

Președintele de moment al PSD, excelența sa Marcel Ciolacu, critică guvernarea liberală punând accentul pe creșterea datoriei externe și pe contractarea de noi împrumuturi:

Guvernul PNL a împrumutat peste 10 miliarde de euro din decembrie anul trecut. Ce a făcut PNL cu acești bani? Nu știe nimeni. Dar vedem o scădere dramatică a nivelului de trai. Mulți români abia dacă mai au bani pentru o lună ca să supraviețuiască.

Ce nu spune Marcel Ciolacu este că cea mai mare parte a datoriei externe a României a fost făcută în timpul guvernărilor socialiste. Mai mult decât atât, Marcel Ciolacu nu spune că PSD s-a împrumutat atunci când România avea creștere economică pentru a mitui alegătorii cu pensii și salarii mărite, în timp ce liberalii o fac în plină criză sanitară:

De când a venit la putere Guvernul lui Iohannis vedem împrumuturi, împrumuturi și iar împrumuturi. Pe ce s-au dus acești bani, pentru că nu se vede nimic!? Au trecut 42 de zile din starea de urgență și nu există nicio măsură efectivă de protejare a puterii de cumpărare a populației și de sprijin pentru companii.

Dar ce face guvernul liberal cu noile împrumuturi? Este simplu: le returnează pe cele la care a venit scadența, economia nefiind capabilă să facă acest lucru. Atunci când un stat serios ia un împrumut, o face ca să investească în propria economie, ca ea să crească și cu banii atrași să obțină mai mult ca să aibă de unde returna.

Marcel Ciolacu, președintele de moment al PSD, acuză guvernul liberal al lui Ludovic Orban că nu a ajutat suficient întreprinderile mici și mijlocii românești, dar același lucru se poate spune și de guvernarea socialistă care permanent a mărit pensiile și salariile, a crescut aparatul de stat și asta în detrimentul companiilor private românești:

La noi NIMIC! Au trecut 42 de zile și mulți dintre oamenii pe care i-ați trimis în șomaj nu au primit niciun leu. Au trecut 42 de zile și niciun IMM nu a primit vreun leu sprijin. Cu platforma IMM Invest v-ați făcut de râs. #catufantastic nu a fost in stare sa faca un site ca să susțină IMM-urile, le bagă în faliment și lasă oamenii fără locuri de muncă. Altfel, #catufantastic e atacat cibernetic de ozn-uri. Orban ar trebui să aibă măcar acum mintea cea de pe urmă și să scape de el pentru că ne face rău tuturor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button