Internațional

Elon Musk a dizolvat consiliul de administrație al Twitter și s-a proclamat „director unic”

Elon Musk a dizolvat consiliul de administrație al Twitter și a devenit „directorul unic” al companiei. Toți membrii anteriori ai consiliului de administrație au fost înlăturați din funcții, lăsându-l doar pe Musk ca director unic, potrivit datelor din dosarul de preluare al companiei, date publicității luni, 31 octombrie.

Consiliul a fost format anterior din nouă directori, inclusiv din șeful executiv demis, Parag Agrawal.

După ce a preluat controlul asupra Twitter în seara zilei de joi, 27 octombrie, Musk i-a concediat imediat pe CEO-ul platformei sociale, Parag Agrawal, pe CFO Ned Segal și pe Vijaya Gadde, șeful departamentului de politici juridice, încredere și siguranță – o mișcare care confirmă teama multor utilizatori cu privire la tulburările pe care le va implica domnia lui Musk asupra platformei social media.

Pe lângă Agrawal, fostul consiliu de administrație i-a inclus pe Bret Taylor, Omid Kordestani, David Rosenblatt, Martha Lane Fox, Patrick Pichette, Egon Durban, Fei-Fei Li și Mimi Alemayehou, toți aceștia fiind revocați din compania după dizolvarea consiliului.

Această decizie nu este, cu siguranță, ultima dintre modificările care vor apărea în urma preluării Twitter de către Musk. Miliardarul a anunțat că intenționează să introducă o modificare a sistemului de verificare al Twitter, care ar cere utilizatorilor verificați să plătească pentru a-și păstra credibilitatea profilului.

Planul propus, care ar oferi utilizatorilor verificați 90 de zile pentru a se abona la platforma Twitter Blue, pentru 19,99 USD, va fi lansat pe 7 noiembrie și a primit reacții adverse din partea utilizatorilor.

Schimbarea vine pe fondul unui exod în masă de pe platforma de socializare. Multe personalități din mass-media, divertisment și politică au anunțat că au decis că nu vor rămâne să urmărească haosul produs de Musk în aplicație.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button