Politică

După ce au lăsat românii fără lemne din cauza plafonării, PSD spune că se vor căuta alte soluții

Marcel Ciolacu, consideră că statul nu ar trebui să compenseze preţul lemnului de foc pentru companii, decât dacă există „o decizie politică şi administrativă”, ci pentru cei care au nevoie, respectiv persoanele vulnerabile, astfel încât să existe un echilibru care să ducă la scăderea inflaţiei. Întrebat la Parlament dacă la preţul de plafonare al lemnelor de foc s-a venit cu o compensare, Ciolacu a arătat că s-ar putea modifica ordonanţa.

„Părerea mea este că se va modifica acea ordonanţă, poate în aceeaşi ordonanţă cu energia, venim cu ceva distinct. Eu am spus de la început, un 400 de lei acoperă, dar eu nu vorbesc să compensez afacerea dumneavoastră. Nu e rostul statului român să-ţi compenseze afacerea decât dacă îţi limitează preţul şi tu cu date, cu documente, justifici statului român că „eu intru în faliment, că eu produc un leu şi dumneavoastră mă puneţi să vând cu 0,5″. Acolo, statul să vină. Dumneavoastră îmi cereţi mie să spun că voi compensa, când eu ştiu foarte bine că nu e mai mult de 400 de lei, fiindcă avem socotelile de la Romsilva”, a explicat liderul PSD, potrivit Agerpres.

Ciolacu a adăugat că va exista o compensaţie „la cei care au nevoie de aceste lemne”.

„Să compensez eu 400 cu 1.000, că ai lăsat tu zona speculativă? Nu voi face acest lucru. Dar cu adevărat voi compensa la cei care au nevoie de aceste lemne, la persoanele vulnerabile, care este cu totul altceva. Statul nu trebuie să compenseze companiile decât dacă, printr-o decizie politică şi administrativă, merg pe o zonă. (…) Eu va spun că, dacă vom face lucrurile în acest echilibru şi în această logică, veţi vedea că inflaţia anul viitor va scădea mult mai mult”, a transmis preşedintele Camerei Deputaţilor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button