Social

Protest de amploare, în centrul orașului Iași! Patrioții au semnalat problemele grave și critice prin care trece România

La finalul acestei săptămâni (sâmbătă, 29 octombrie 2022), la Iași a avut loc un protest de amploare! Zeci și zeci de cetățeni, având drapelul țării și însemne ale adevăratelor valori naționale respectiv lângă statuia marelui domnitor Alexandru Ioan Cuza sau pe străzi din centrul urbei au semnalat problemele grave și critice prin care trece România! Printre participanți s-au remarcat: profesorul și istoricul Cristian Ivănuță, deputat de Iași al Alianției pentru Unirea Românilor (AUR), dr. Corneliu Ciucanu, istoric și cercetător științific în cadrul Centrului de Istorie și Civilizație Europeană din cadrul Academiei Române – Filiala Iași, istoric și arhivist Adrian Codreanu, consilier și fost director al Serviciului Județean Iași al Arhivelor Naționale sau prof. univ. dr. Silviu Gurlui, Facultatea de Fizică din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași.

Protest de amploare, în centrul orașului Iași! Zeci și zeci de cetățeni au semnalat problemele grave și critice prin care trece România

Întreaga manifestare a avut loc într-o manieră civilizată, participanții scandând și transmițănd mesaje de bun-simț având situația dezastruoasă prin care trec românii în lipsa unor ploitici sociale, economice, energetice și diplomatice în și pentru interesul acestora!

”Am desfășurat la Iași, Capitala istorică a Moldovei, un protest îndreptat împotriva actualei guvernări a Țării, o guvernare trădătoare, toxică și profund anti-românească!Am transmis actualilor guvernanți, vremelnici stăpânitori, puternica și hotărâta noastră decizie de a ne opune oricăror măsuri antinaționale venite din zona guvernamentală, de a protesta cu vehemență împotriva tuturor aberațiilor legislative, ce nu fac altceva decât de a îngenunchea definitiv această Țară și acest popor! România, Trezește-te! Demnitate pentru România! Dreptate pentru poporul român! Așadar, ieşenii sunt și-au strigat nemulţumirile legate de creşterea preţurilor la energie, carburanţi, alimente, dar şi a dobânzilor ratelor bancare. Am protestat contra guvernului PSD-PNL-UDRM, care ignoră total problemele romanilor”, au transmis organizatorii protestului. Întreaga acțiune a reprezentat un prim și consistent semnal că ieșenii și personalități din oraș s-au săturat de sfidarea și umilința la care sunt supuși de actuala guvernare și că vor urma și alte acțiuni importante pentru atenționa cu privire la dezastrul în care se află țara și că cetățenii sunt dați uitării.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button