Politică

Marcel Ciolacu i-a promis lui Becali că FCSB va juca în Ghencea: MApN și suporterii Stelei se opun

 Gigi Becali, a anunțat că Marcel Ciolacu i-ar fi promis că echipa roș-albastră va primi dreptul de a evolua în Ghencea deși ministerul Apărării și suporterii clubului Steaua se opun acestui demers.

Reprezentanții clubului patronat de Becali au depus mai multe cereri pentru ca vicecampioana Superligii să joace pe arena unde activează CSA Steaua, dar, până acum, s-au lovit doar de refuz.

Gigi Becali a precizat că nr. 1 din PSD va sprijini demersul ca FCSB să aibă permisiunea de a împărți arena cu CSA Steaua: „El e cuminte, nu vorbește niciodată prostii, nu spune niciodată lucruri și după aia nu le face”.

Contactat de PROSPORT, Marcel Ciolacu ne-a explicat faptul că „În ultimele zile, în care am călătorit de la Craiova până la Bacău, am răspuns la zeci de întrebări despre pensii, salarii, energie, agricultură, despre problemele vieții de zi cu zi. La o singură întrebare nu am știut efectiv ce să răspund. Un bărbat m-a întrebat dacă am vreo explicație pentru care FCSB nu este lăsată să joace pe noul stadion din Ghencea. I-am răspuns sincer că nu știu de ce, situația fiind mai presus de puterea mea de înțelegere”.

Liderul PSD a adăugat pentru PROSPORT că „Este momentul ca această situație aberantă să înceteze! Mă voi implica pentru ca suporterii să meargă atât la meciurile celor de la FCSB, cât și la cele ale Stelei”.

De altfel, politicianul a completat: „Cred că într-o țară în care fotbalul a ajuns să trăiască din amintiri este momentul ca această situație aberantă să înceteze! E aberant ca FCSB și Steaua să fie folosite într-un război orb al orgoliilor, război din care pierd, cu siguranță, atât suporterii, cât și fotbalul românesc!

Nu sunt prieten cu Gigi Becali, dimpotrivă, avem principii de viață și crezuri politice diferite – să nu uităm că domnia sa a fost acum câțiva ani demnitar PRM. Dar aici nu e vorba de politică, ci de normalitate și decență. De aceea, i-am spus acum câteva zile lui Gigi Becali că mă voi implica pentru ca, într-un interval rezonabil de timp, suporterii să poată merge în Ghencea, atât la meciurile din prima ligă ale FCSB, cât și la cele ale Stelei, în divizia secundă.

Dacă două echipe uriașe, precum Milan și Inter, pot împărți același stadion, bănuiesc că vom reuși să facem și în România ca, până la urmă, rațiunea să învingă”, a mai declarat Marcel Ciolacu ÎN EXCLUSIVITATE pentru PROSPORT.

Un plus pentru ca formația patronată de latifundiarul din Pipera să joace în fața proprilor suporteri pe stadionul din Complexul Sportiv Steaua, acolo unde în prezent evoluează doar CSA, este și faptul că Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării Naţionale. „Avea ceva personal cu Becali” a explicat Dinu Gheorghe, la ProSport Live.

Conflictul din CSA, clubul Armatei, și FCSB, echipa finanțată de Becali, durează de ani de zile și se duce inclusiv în instanță.

CSA Steaua a câştigat procesul privind palmaresul şi a recuperat marca Steaua de la Becali.

CSA Steaua a câștigat trofeele și performanțele clubului de la înființarea din 1947 până în 1998.

FCSB a arătat că deține palmaresul echipei din 1998 până în prezent deoarece a asigurat continuitatea echipei Steaua.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button