Internațional

Der Spiegel: Înainte de invazia Ucrainei, în timpul unei manevre în Marea Baltică, rușii au vorbit prin radio despre un atac nuclear asupra Germaniei

Înainte de invazia Rusiei în Ucraina, din luna februarie, au apărut scenarii cutremurătoare care au fost discutate cu doar câteva săptămâni înainte de pornirea războiului. S-ar fi discutat despre o lovitură nucleară împotriva Germaniei.

Înainte de invazia Rusiei în Ucraina, din luna februarie, au apărut scenarii cutremurătoare care au fost discutate cu doar câteva săptămâni înainte de pornirea războiului. Der Spiegel noteză că s-ar fi luat în calcul o lovitură nucleară împotriva Germaniei.

Conform unui articol apărut pe site-ul Der Spiegel, serviciile de informații din Occident au interceptat mesaje radio de la Marina Rusă dintr-o manevră în Marea Baltică. Totul s-ar fi înâmplat la sfârșitul anului 2021, mai exact înainte de invazia Rusiei în Ucraina. Se vorbea atunci despre trei atacuri nucleare:unul asupra Berlinului, și alte două asupra Bazelor Aeriene de la Ramstein și Büchel, unde sunt depozitate bombe atomice americane.

Acest lucru ar putea explica reticența cancelarului german Olaf Scholz de a livra arme Ucrainei.

Cu toate acestea, experții în securiate ale serviciilor din Occident au interpretat diferit mesajele cu pricina. Unii spun că este obișnuit ca utilizarea armelor nucleare să fie discutată și practicată într-un exercițiu militar, iar alții sunt de părere că rușii ”au vrut să intimideze Occidentul și să stârnească frica”.

Conform unui raport al Buletinului Oamenilor de Știință în domeniul Atomic, rușii ar avea în momentul de față  jur de 4.477 de focoase nucleare, ce por fi folosite de lansatoarele strategice cu rază lungă de acțiune sau de forțele nucleare tactice cu rază scurtă de acțiune.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button