JUSTIȚIE

Germania plănuiește legalizarea cannabisului

Germania a stabilit miercuri planuri de legalizare a canabisului, o mișcare potrivit căreia guvernul cancelarului Olaf Scholz va face Germania una dintre primele țări din Europa care va face acest lucru, notează Reuters.

Ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, a prezentat o lucrare de temelie despre legislația planificată pentru a reglementa distribuția și consumul controlat de canabis în scopuri recreative în rândul adulților.

Achiziționarea și deținerea a 20 până la 30 de grame de canabis recreativ pentru consumul personal ar fi, de asemenea, legalizate.

Guvernul de coaliție a încheiat un acord anul trecut pentru a introduce o legislație pe durata mandatului său de patru ani care să permită distribuția controlată a canabisului în magazinele autorizate.

Lauterbach nu a dat un calendar pentru plan.

Multe țări din regiune au legalizat deja canabisul în scopuri medicinale limitate, inclusiv Germania din 2017. Altele au dezincriminat utilizarea generală a acestuia, fără a-l legaliza.

Potrivit lucrării, autocultivarea privată ar fi permisă într-o măsură limitată. Investigațiile în curs și procedurile penale legate de cazuri care nu mai sunt ilegale ar fi încheiate.

Guvernul va introduce, de asemenea, o taxă specială de consum și va dezvolta programe de educație și prevenire a abuzului legate de canabis.

Legalizarea canabisului ar putea aduce Germaniei venituri fiscale anuale și economii de costuri de aproximativ 4,7 miliarde de euro (4,7 miliarde de dolari) și ar putea crea 27.000 de noi locuri de muncă, a constatat un sondaj anul trecut.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button