JUSTIȚIE

Augustin Zegrean îi dă nucleara lui Liviu Dragnea: Dosarul Tel Drum nu se prescrie. E timp pentru condamnare

Fostul judecător CCR Augustin Zegrean susține că dosarul Tel Drum nu se prescrie odată cu decizia ÎCCJ. Zegrean spune că procurorii au tot timpul din lume să îl trimită pe Liviu Dragnea în spatele gratiilor, asta dacă decid să instrumenteze dosarul ca la carte.

Nici acolo nu e împlinit termenul de prescripție pentru că e foarte mare. Procurorii au timp. Codul vechi penal spunea că se întrerupe termenul de prescripție prin împlinirea oricărui act de procedură care se comunică inculpatului, deci ăsta e Codul din 1968, făcut de comuniștii ăia răi. Codul nou penal spunea că orice act de procedură întocmit de procuror întrerupe cursul termenului prescripției. Deci nu numai dacă a fost comunciat inculpatului. După ce a fost scandalul acesta, după a doua decizie a CCR, a venit Ministerul Justiției și a scris ordonanță de urgență în care credeți că au scris: au reluat dispoziția din 1968 aia abrogată tot de ei, a declarat Zegrean.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button