Internațional

Pfizer este anchetat pentru ascunderea unor profituri de peste 1,2 miliarde de euro

Pfizer face obiectul unei anchete a fiscului italian, care suspectează gigantul farmaceutic american că a ascuns profituri de cel puţin 1,2 miliarde de euro pentru a evita o taxare care poate ajunge la 26% în Italia, transmite AFP, preluând agenţia Bloomberg, potrivit Agerpres.

Pentru a ocoli fiscul italian, filiala italiană a Pfizer ar fi transferat fonduri către filialele din SUA şi Ţările de Jos, au declarat surse apropiate anchetei, citate de Bloomberg.

Acestea au precizat că ancheta a început în februarie şi acoperă anii 2017, 2018 şi 2019.

‘Autorităţile fiscale italiene procedează cu regularitate la audituri şi anchete cu privire la impozitele Pfizer, iar Pfizer cooperează cu aceste audituri şi anchete’, a declarat joi pentru AFP un purtător de cuvânt al grupului american.

‘Pfizer se conformează legilor şi exigenţelor fiscale ale Italiei’, a adăugat el.

Vânzările de vaccinuri şi pilule împotriva COVID-19 au majorat substanţial rezultate financiare ale Pfizer în trimestrul al doilea, când cifra de afaceri a laboratorului american a crescut cu 47%, ajungând la 27,74 miliarde de dolari, arată France Presse.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button