Internațional

Herson: În oraș sunt mai mulți soldați ruți decât localnici

Situația din orașul Herson, ocupat de Rusia în sudul țării, este „tensionată”, Rusia staționând un număr mare de soldați ruși acolo, a declarat vineri un oficial al orașului pentru televiziunea ucraineană, relatează CNN.

„Oamenii din teritoriile ocupate cu care comunic spun că sunt mai mulți soldați ruși pe străzile orașului decât locuitorii”, a declarat Halyna Luhova, membru al consiliului municipal din Herson.

Ministerul britanic al Apărării a declarat vineri, în actualizarea zilnică a informațiilor, că este „probabil” că „rezerviști mobilizați” au fost trimiși pentru a întări trupele rusești în capitala regională și pe malul vestic al râului Nipru.

Serhii Khlan, un consilier al guvernatorului regiunii Herson, a declarat pentru televiziunea ucraineană că forțele de ocupație au jefuit întreprinderile locale, iar civilii care au rămas în oraș au fost forțați să devină autosuficienți.

„Este dificil pentru oamenii din oraș, deoarece malul de vest se află într-o ocupație dură și ostilități, și pe autosuficiență. Fermierii și micile afaceri îi ajută pe locuitorii orașului să supraviețuiască”, a declarat el.

Yuriy Sobolevskyi, membru al consiliului regional din Kherson, a postat vineri pe contul său de Telegram fotografii care, potrivit acestuia, arată rafturi aproape goale în magazinele alimentare din regiunea ocupată.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button