Politică

Alina Gorghiu face presiuni la CCR: Sper ca legile justiției să treacă de controlul Curții

Alina Gorghiu, s-a declarat, vineri, convinsă că Legile Justiţiei vor trece de controlul de constituţionalitate.

”Am convingerea că legile justiţiei voi trece de controlul Curţii Constituţionale la începutul lunii noiembrie când e termen şi sper că raportul pe justiţie să fie unul favorabil”, a declarat, vineri, în judeţul Hunedoara, Alina Gorghiu.  

Preşedintele Senatului a explicat că ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, tocmai ce s-a întors de la Bruxelles, unde a făcut parte din delegaţia premierului.  

”A vorbit cu comisarul pe Justiţie şi am explicat cât de mult am avansat în reforma justiţiei. Alţii au împiedicat acum câţiva ani şi ne-au ţinut pe loc. Astăzi am reuşit să avem trei legi ale justiţiei aşa cum trebuie”, a mai declarat Alina Gorghiu.  

Curtea Constituţională a României a stabilit că va discuta, pe 9 noiembrie, obiecţiile formulate asupra celor trei legi ale Justiţiei adoptate de către Parlament. Partidul AUR a sesizat pachetul de acte normative. De asemenea, Avocatul Poporului a sesizat CCR în legătură cu legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button