Internațional

Șeful Wagner susține că are multe centre de recrutare în UE: „Le mulțumim românilor”

Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari Wagner a afirmat că are un număr „uriaș” de centre de recrutare în Cehia și a mulțumit mai multor cetățeni europeni care ar lupta în gruparea paramilitară

Dmitri, fondatorul site-ului War Translated, a sesizat situația pe pagina sa de Twitter, spunând că Prigojin a făcut declarațiile pe un canal de știri ceh pe Telegram, numit „neCT24”.

Potrivit postării de pe Twitter, Evgheni Prigojin ar fi fost întrebat de administartorii contului de Telegram despre un reportaj difuzat de una dintre televiziunile din Cehia care afirma că mercenarii Wagner efectuează recrutări în această țară.

„Da, într-adevăr, avem un număr uriaș de centre de recrutare în Republica Cehă. În general, vreau să notez că cetățenii Republicii Cehe luptă perfect în rândurile grupului Wagner. Și sunt foarte mândri că sunt singurii dintre acei europeni care muncesc cu armele în mână pentru a proteja interesele Federației Ruse”, a afirmat Prigojin.

„Noi le mulțumim de asemenea britanicilor, francezilor, polonezilor și românilor. Le suntem în mod special recunoscători celor care trăiesc în foste republici ale URSS – estonilor și letonilor”, a adăugat el într-o aparentă contradicție față de afirmația anterioară. Nu este clar dacă Prigojin a încercat să fie sarcastic aici.

Cehii ar avea un batalion în cadrul grupului Wagner

Evgheni Prigojin, cunoscut drept „bucătarul lui Putin”  a anunțat în luna septembrie că el a fondat, în 2014, grupul paramilitar Wagner.

Acesta a subliniat, de asemenea, că „cehii sunt cu adevărat coloana vertebrală a unor unități Wagner”, susținând că în cadrul grupării de mercenari ar activa un batalion format din cehi numit „Švejk”, după personajul din cunoscutul roman satiric „Peripețiile bravului soldat Švejk” al autorului Jaroslav Hašek.

.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button