Internațional

Rețeaua electrică ucraineană, afectată de un atac rusesc în timpul nopții, anunță Ukrenergo

Asaltul Rusiei asupra rețelei electrice ucrainene a continuat cu noi pagube în cursul nopții, a declarat joi agenția națională de energie Ukrenergo.

„Rețeaua principală a rețelei electrice ucrainene din regiunile centrale a fost avariată”, a precizat Ukrenergo într-o declarație postată pe Facebook.

Ukrenergo a precizat că ar putea exista restricții de electricitate în capitala Kiev și în regiunile Kiev, Cernihiv, Cerkasy și Zhytomyr ca urmare a loviturii rusești, pentru a evita supraîncărcarea rețelei electrice.

Ucrainenii au îndurat întreruperi de energie electrică în ultimele săptămâni, deoarece Moscova a vizat infrastructura energetică.

Oficialii au îndemnat cetățenii să reducă consumul de energie și chiar au cerut refugiaților care au fugit din țară să nu se întoarcă acasă în această iarnă pentru a reduce presiunea asupra rețelei electrice.

Marți, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că rachetele rusești și dronele de fabricație iraniană au „distrus mai mult de o treime” din sectorul energetic al Ucrainei.

Atacurile au avut ca scop să ne facă „mai greu să rezistăm în această iarnă”, a declarat Zelenski la o conferință internațională privind reconstrucția Ucrainei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button