Internațional

Putin: Rusia nu a vorbit niciodată despre utilizarea armelor nucleare, Liz Truss a vorbit despre asta de parcă ar fi fost nebună

Președintele rus Vladimir Putin a ținut astăzi un amplu discurs la Clubul Valdai, la Moscova. Tema sesiunii a fost „O lume post-hegemonică: dreptate și securitate pentru toți”. După discurs, Putin a răspuns la întrebările jurnaliștilor despre utilizarea armelor nucleare: „Când există arme nucleare, există întotdeauna pericolul ca acestea să fie folosite.”

„Liz Truss a amenințat cu folosirea armelor nucleare și „nimeni nu a răspuns în niciun fel” a răspuns Putin la întrebarea despre utilizarea armelor nucleare.

„Când există arme nucleare, există întotdeauna pericolul ca acestea să fie folosite.”

„Nu cred că mă voi înșela foarte mult când voi spune care este scopul – țările occidentale încearcă să exercite presiuni asupra tuturor țărilor – ele caută argumente suplimentare pentru a încuraja și a convinge prietenii noștri sau statele neutre că au nevoie să facă față Rusiei cu toții”.

„Provocările cu folosirea armelor nucleare… sunt folosite în acest scop – pentru a avea un impact asupra aliaților noștri, prietenilor noștri și statelor neutre”.

El amintește de fostul premier al Marii Britanii Liz Truss, despre care spune că a fost nebună când vorbea despre arme nucleare.

El spune: „Nu am spus niciodată nimic proactiv despre posibila utilizare a armelor nucleare de către Rusia. Am făcut doar aluzii ca răspuns la declarațiile făcute de liderii occidentali.

„Madame Liz Truss, fostul prim-ministru al Regatului Unit – a spus-o direct în conversația cu reprezentanții presei.”

„Ea a spus că Marea Britanie este o putere nucleară și prim-ministrul o are în mandatul său. Apoi posibila utilizare a armelor nucleare.”

„Și ea a spus că este pregătită să facă asta și nimeni nu a răspuns în niciun fel desi ea a spus o prostie.”

„Era un pic pe dinafară în problema asta. Dar poți spune aceste lucruri în mod public?”

„Ei bine, chiar dacă ea a spus-o, cineva ar fi trebuit să corecteze asta.”

„Washington, de exemplu, ar fi putut spune că nu au nimic de-a face cu asta”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button