Știrile 60m.RO

Ciprian-Titi Stoica (AUR) despre inițiativa PSD de a oferi un voucher de 150 de lei copiilor care fac sport de performanță: Suma este derizorie. Bătaie de joc marca PSD!

Deputatul AUR Ciprian-Titi Stoica a criticat inițiativa legislativă a parlamentarilor PSD care prevede oferirea unui stimulent de doar 150 de lei pe lună copiilor care participă la competiții sportive oficiale naționale și internaționale. „Suma este derizorie. Dacă v-ar fi interesat cu adevărat viitorul ţării, aţi fi dat unui astfel de copil câteva sute de lei pe lună, nu 150 de lei!”, a declarat Stoica, în ședința Camerei Deputaților de săptămâna aceasta.

PSD consideră că pentru a încuraja performanța în domeniul sportului este suficient să ofere un bon valoric de 150 de lei – inițial suma era de doar 50 de lei, ea a fost majorată prin amendament propus de membrii Comisiei pentru Tineret și Sport din Camera Deputaților. Potrivit acestui proiect de lege, cei 150 de lei pot fi utilizați pentru achiziția de articole și echipamente sportive specifice disciplinei sportive practicate, transport între localități, suplimente nutritive sau recuperare medicală.

Deputatul Ciprian-Titi Stoica a arătat că această măsură nu va rezolva problemele cu care se confruntă sportul românesc. Suma de 150 de lei este derizorie, în contextul în care există bani la bugetul de stat pentru pensii speciale și salarii mărite pentru primari.

„Aceste cârpeli nu rezolvă absolut deloc problema de fond. Într-adevăr, este un mic pansament acordat sporului românesc care este în vrie, în aceste momente, şi viitorului sportivilor de performanţă din România. Dar, încă o dată repet, nu rezolvă problema de fond! Poate că ar trebui să ne gândim mai bine, să ne punem mintea laolaltă şi să facem o lege a sportului.

Poate că strategia domnului ministru are şi câteva elemente bune, dar este nevoie de un consens politic şi să avem o lege a sportului care să rezolve problema de fond şi viitorul sportivilor noştri de performanţă să fie cât se poate de sprijinit”, a declarat deputatul AUR.

Alianța pentru Unirea Românilor a votat această propunere, însă a reiterat că este nevoie de mult mai sprijin pentru sportivii de performanță.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button