Internațional

Ucraina se opune declanșării negocierilor de pace: Ar însemna o predare în fața Rusiei

Mihailo Podoliak, consilierul principal al președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, consideră că tentativele de a pune capăt pe cale pașnică războiului Rusiei împotriva Ucrainei vor deveni un triumf pentru președintele rus, Vladimir Putin, transmite Korespondent, citată de Rador.

„Orice propunere de ‘reglementare diplomatică’ înseamnă, de fapt, un lucru: Ucraina trebuie să se predea, să accepte ultimatumurile Rusiei, iar agresorul să evite pedeapsa. Adică este vorba doar despre un triumf al lui Putin și prăbușirea dreptului internațional. De ce? Ucraina contraatacă deja în mod eficient, continuați să o ajutați” – a scris Podoliak, pe contul său de Twitter.

Publicaţia Korespondent aminteşte că reprezentantul Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, marţi, că Rusia este gata să negocieze cu privire la război cu diferite țări, însă a acuzat că Ucraina refuză să se angajeze într-un astfel de dialog.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button