Politică

PNL și USR și-au asumat să taie pensiile militarilor și polițiștilor. PSD a validat modificările

PNL, USR și președintele Klaus Iohannis au decis să taie pensiile militarilor și polițiștilor. Cele două partide politice au conceput condițiile din interiorul PNRR pe când formau împreună un guvern și care era condus de către Florin Câțu.

Acum premierul este tot de la PNL, generalul Nicolae Ciucă, iar el trebuie să taie pensiile militarilor și polițiștilor deoarece așa au promis.

După ce s-au tot lăudat că vor crește pensiile , acum le vor scădea. Pensiile medii ale celor două categorii profesionale ajung undeva aproape de 1.000 de euro în fiecare lună, dar mulți câștiga mai puțin de 500 de euro și puțini peste 5.000 de euro.

Cele mai mari pensii sunt ale generalilor, cele mai mici sunt cele ale ostașilor.

Decizia a fost luată anul trecut și este menționată ca și obligație a părții române stabilită în PNRR.

Practic PNL și USR și-au asumat ca pensiile militarilor și polițiștilor să fie tăiate , deși nu le-a cerut nimeni acest lucru.

Problema este că PSD a validat aceste tăieri pentru că au votat PNRR în parlament. A existat atunci o coaliție care a aprobat PNRR.

Deci militarii și polițiștii să știe: PSD a votat acordul cu Uniunea Europeană și care tăia pensiile celor două categorii.

AUR a fost singurul partid politic care nu a votat acest acord de creditare și finanțare deoarece are prea multe condiții rele pentru români. Acest program de finanțare aduce multe rele, inclusiv se închid industrii pentru a se reduce consumul de energie.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button