Politică

Ciprian Titi Stoica(AUR): Tranzitarea canalului Bâstroe, în contextul războiului, încălcă convenții din domeniul protecției mediului!

Deputatul AUR, Ciprian Titi Stoica, afirmă că tranzitarea canalului Bîstroe către navele ucrainene, în contextul războiului, încălcă convenții din domeniul protecției mediului.

,,Canalul Bâstroe, construit de Ucraina în fostul județ Ismail al României anexat ilegal de URSS și incorporat Ucrainei, a fost tranzitat de către nave încărcate cu cereale, chiar dacă încalcă o serie de convenţii internaţionale din domeniul protecţiei mediului.

Am solicitat MAE și Ministerului Mediului o analiză cu privire la impactul asupra mediului, precum și asupra brațului Chilia al fluviului Dunărea. MAE precizează că ultimele acțiuni au fost întreprinse în contextul războiului, fiind vorba doar de o excepție.

Decizia autorităților române, privind folosirea canalului Bâstroe vine în contextul, potrivit MAE, eforturilor țării noastre de sprijinire a Ucrainei, în vederea reducerii consecințelor agresiunii premeditate, ilegale și nejustificate a Federației Ruse asupra acestui stat, precum și pentru asigurarea securității alimentare în regiune.

Construcţia acestui canal, care face legătura între Dunăre şi Marea Neagră, a început în anul 2004. România a cerut Ucrainei să oprească acest proiect, având în vedere că noua legătură de 10 kilometri dintre Dunăre şi mare trece prin mijlocul Deltei Dunării şi încalcă o serie de convenţii internaţionale din domeniul protecţiei mediului.”, a declarat deputatul AUR Timiș, Ciprian Titi Stoica.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button