JUSTIȚIE

Arestări în cazul asasinatului cu bombă de la Arad

Un cetăţean român, un bosniac şi un italian au fost arestaţi în Germania pentru comiterea de infracţiuni circumscrise regimului substanţelor explozive, al traficului de droguri, al armelor şi muniţiilor, precum şi al infracţiunilor de natură economico-financiară.

În urma cooperării inițiate de Direcția de Combatere a Criminalității Organizate din România, Poliția Germană a depistat mai multe dispozitive explozive improvizate și au fost puse în executare mai multe mandate de percheziție domiciliară, pe teritoriul Germaniei, în urma cărora au fost descoperite și ridicate mai multe probe.„În primul semestru al acestui an, în cadrul cooperării iniţiate de Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate cu autorităţile poliţieneşti competente din Germania, au fost transmise partenerilor germani informaţii obţinute de poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), privind posibilitatea comiterii de infracţiuni pe teritoriul Germaniei, prin utilizarea unor dispozitive explozive improvizate”, informează un comunicat al IGPR transmis, miercuri.În urma verificării datelor comunicate de partea română, autorităţile poliţieneşti germane au demarat procedurile investigative, în vederea documentării activităţii infracţionale.

Potrivit IGPR, urmează sa fie continuată cooperarea dintre autorităţile poliţieneşti române şi germane, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Potrivit unor surse descinderile ar fi avut legătură cu asasinatul cu bombă de la Arad, din dimineaţa zilei de 29 mai 2021, în care victima a fost Ioan Crişan, omul de afaceri și fostul socru al deputatului PNL Sergiu Bîlcea. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button