Politică

Mai mulți bani pentru „jucării”: Iohannis aprobat reconfigurarea programelor de înzestrare ale armatei 

CSAT-ul condus de președintele Klaus Iohannis a decis o reconfigurare a programelor de înzestrare și menținerea personalului militar calificat,  dar și a bugetării necesarului de personal al armatei, ca efecte ale actualizării  programului „Armata 2040”.

”Membrii Consiliului au aprobat actualizarea programului „Armata 2040”, pe principalele direcții: bugetarea necesarului de personal al armatei, reconfigurarea programelor de înzestrare și a eforturilor de refacere a stocurilor, modernizarea industriei de apărare, precum și măsurile pentru o mai bună menținere a personalului militar calificat”, se spune într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

”În contextul deciziei de alocare a 2,5% din PIB pentru Apărare, începând cu 2023, membrii CSAT au concluzionat că există toate premisele pentru realizarea unei structuri de forțe armate cu capacitate de luptă ridicată, dotate cu echipamente moderne, interoperabile cu cele ale aliaților, capabile de a se disloca rapid pe teritoriul național sau pentru sprijinirea aliaților noștri, auto-sustenabile și cu mijloace de protecție multidimensională, cu un sistem de comandă și control flexibil și eficient”, a mai comunicat Administrația Prezidențială. după ședința CSAT de marți, 25 octombrie.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button