Opinii

Nicolae Ciurică, ultimul partizan în viaţă al Banatului: ”Nu vă puteți închipui ce a adus Ciuma Roșie pe capul nostru”

Ultimului supraviețuitor al luptei anticomuniste din Banat, Nicolae Ciurică din Teregova, îi va fi decernat titlul de cetățean de onoare al județului Caraş-Severin, informează Agenția de presă Rador.

Ajuns la 91 de ani şi jumătate, ultimul partizan al Banatului spune că, de nenumărate ori a fost la un pas de moarte, dar Dumnezeu l-a păzit mereu şi are şi dovada potrivit căreia într-una din înfruntările de atunci, un glonţ a nimerit Noul Testament pe care îl avea în sacul cu merinde. Nicolae Ciurică a considerat că acesta a fost un semn divin şi de atunci nu s-a mai despărţit de această carte sfântă.

„Aici, în Munții Semenicului, am pierdut un camarad de-al meu, iar mie mi-a trecut glonțul prin Noul Testament și am scăpat. Un centimentru lipsea să îmi pierd viața și asta nu s-a întâmplat doar o dată. De 8 ori am fost încercuit.

Nu vă puteți închipui ce a adus Ciuma Roșie pe capul nostru! Fiecare dintre noi aveam o carte de rugăciune, nu eram „bandiți””, a povestit recent Nicolae Ciurucă.

Evenimentul de acordare a titlului de cetăţean de onoare al judeţului Caraş-Severin se va consuma joi, 27 octombrie, în sala Palatului Administrativ din Reşiţa.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button