Economie

Guvernul Ciucă-Ciolacu a mai îndatorat țara cu 428,5 milioane de lei de la bănci

Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, luni, 428,5 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 119 luni, la un randament mediu de 9,68% pe an, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii a fost de 200 de milioane de lei, iar băncile au subscris 693,2 milioane de lei.

Marţi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă 30 de milioane de lei la randamentul stabilit luni pentru obligaţiuni, potrivit Agerpres.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna octombrie 2022, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 3,4 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 465 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 3,865 de miliarde de lei, este cu 760 de milioane de lei mai mică faţă de cea care a fost programată în septembrie, de 4,625 de miliarde lei, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button