Politică

Viktor Orban acuză UE că “trage” asupra Ungariei prin sancţiunile contra Rusiei

Premierul naţionalist Viktor Orban a acuzat, duminică, Bruxelles-ul că “trage” cu viclenie asupra Ungariei cu seria de sancţiuni contra Rusiei, calificate de Budapesta ca fiind “o bombă” pentru economie, relatează AFP.

“Să nu ne facem griji pentru cei care trag asupra Ungariei ascunşi în umbră, undeva în turnurile de veghe de la Bruxelles”, a afirmat Orban într-un discurs susţinut la Zalaegerszeg, cu ocazia zilei naţionale de comemorare a revoltei din Ungaria împotriva URSS în 1956.

“Ei vor sfârşi acolo unde au sfârşit precedesorii lor”, a adăugat el, prezicându-i Uniunii Europene o soartă similară cu cea a blocului aovietic, prăbuşit în perioada 1989-1991.

Acest discurs vine în contextul în care la jumătatea lunii octombrie guvernul din Ungaria a lansat o consultare naţională cu privire la sancţiunile europene împotriva Moscovei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button