Internațional

VIDEO: Rusia se teme că războiul va ajunge pe teritoriul său. Două linii de apărare construite la Kursk, o alta la Belgorod și una în Lugansk

Două linii de apărare au fost construite în regiunea rusă Kursk, la granița cu Ucraina, pentru a face față unui eventual atac al forțelor ucrainene, a anunțat duminică guvernatorul regiunii, Roman Starovoit, citat de AFP.

„Săptămâna aceasta au fost finalizate lucrările la două linii de apărare întărite în regiunea Kursk”, a scris Starovoit pe Telegram, precizând că o a treia linie de apărare ar trebui să fie construită până pe 5 noiembrie.

„Suntem pregătiți să facem față oricărui atac asupra teritoriului nostru”, a spus el.

La rândul său, guvernatorul regiunii ruse Belgorod, care se învecinează de asemenea cu Ucraina, a anunțat sâmbătă începerea construcției unei linii de apărare în regiunea sa.

„În regiunea Belgorod, am început să construim fortificații defensive”, a declarat Viaceslav Gladkov pe Telegram, postând fotografii cu mai multe blocuri de beton în formă de piramidă instalate la periferia unui sat.

Rusia, care desfășoară o ofensivă în Ucraina de la sfârșitul lunii februarie, a denunțat la mijlocul lunii octombrie o „creștere considerabilă” a tirurilor ucrainene asupra mai multor regiuni de frontieră rusești, printre care Belgorod, dar și Kursk și Briansk.

Grupul de mercenari Wagner a construit o linie de apărare în regiunea Lugansk

Sâmbătă, două persoane au fost ucise în lovituri ucrainene împotriva infrastructurii din regiunea Belgorod, iar aproximativ 15.000 de persoane au rămas fără electricitate timp de câteva ore, potrivit autorităților locale.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button