Internațional

Mii de oameni au protestat împotriva guvernului de la Budapesta: ”Orban, dispari!”

Mii de oameni au mărşăluit, duminică, la Budapesta, pentru a protesta faţă de Guvern. Manifestanţii, între care s-au numărat profesori şi studenţi, au cerut salarii mai mari pentru profesori şi stoparea creşterii inflaţiei, relatează Reuters.

Protestatarii au afişat mesaje ca “Orban, dispari” şi “Fără profesori nu este viitor”, la câteva ore după ce Viktor Orban a promis să menţină stabilitatea economică şi menţinerea unui plafon în ceea ce priveşte facturile la energie, chiar dacă Uniunea Europeană se afundă “într-o criză economică”.

Însă la cel mai recent dintr-o serie de proteste faţă de Guvern, manifestanţii au spus că guvernanţii i-au dezamăgit pe profesori oferindu-le salarii mici în contextul în care inflaţia a devenit “de nesuportat”.

“Sunt aici pentru copiii mei. Este necesară o schimbare”, a afirmat Gyongyi Bereczky, poştaş. “Această inflaţie… nu mai putem economisi bani, pur şi simplu nu facem faţă preţurilor”.

Profesorii şi studenţii au protestat pentru salarii mai mari, o soluţie pentru penuria de profesori şi dreptul de a face grevă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button