Social

Ex-campion olimpic și mondial la înot: „David Popovici e noul rege. Trebuie să învățăm tehnica lui”

César Cielo (35 de ani), brazilianul al cărui record mondial în proba de 100 de metri liber a fost doborât de David Popovici la Europenele de la Roma, a fost invitat la podcastul „Inside with Brett Hawke“.

De două ori campion olimpic, Hawke își dorea de multă vreme să-l aducă pe Cielo în emisiune pentru a discuta o varietate de subiecte. Cu tânărul român David Popovici doborând recent recordul mondial al lui Cielo la 100 de metri stil liber, sfârșitul verii a fost momentul perfect pentru a avea o discuție amplă despre trecut, prezent și viitor.

Trecând în lumea antrenorilor după încheierea carierei sale sportive, Hawke l-a îndrumat pe Cielo la Universitatea Auburn și ca profesionist. Printre cele mai importante momente petrecute împreună s-au numărat medalia de aur a lui Cielo la 50 liber la Jocurile Olimpice din 2008 de la Beijing și doborârea recordurilor mondiale la 50 liber și 100 liber.

Brazilianul a fost și campion mondial la 50 liber în trei ocazii consecutive – 2009, 2011 și 2013. 

 Cielo a apelat la rețelele de socializare pentru a-l felicita pe starul în ascensiune după ce a înotat recordul mondial.

„Cred că prima dată când l-am remarcat a fost când a început să scoată 47 de secunde, la 100 de metri liber, pe când avea 16 ani. Uneori, în viață vedem unele lucrurile pe care nu le înțelegem, de parcă n-ar fi de pe această lume. Ajungi să te gândești: <<Asta e ceva despre care eu nu știu nimic și nu-l pot explica>>. Uite, eu când aveam 15 ani, scoteam 51 de secunde la 100 de metri liber. Iar când l-am văzut pe Popovici, cu timpul de 47 de secunde, m-am gândit: <<Oare vom intra cu el în era de 45 de secunde la 100 de metri?>>..“, a spus César Cielo, campion olimpic.

„Ne uităm la noul rege al probei de 100 de metri liber. Și nu va dispărea prea curând! O să le dea mari bătai de cap unor înotători de clasa mondială, precum Dressel, Chalmers. Din punct de vedere al tehnicii sale, nu ne rămâne decât să învățăm de la Popovici”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button