Internațional

Bombardamente masive ale Rusiei, în trei oraşe oraşe mari din Ucraina s-a întrerupt alimentarea cu electricitate şi apă

În dimineața zilei de sâmbătă, 22 octombrie, a fost anunțată o alertă aeriană în toată Ucraina şi s-au auzit explozii în mai multe regiuni ale ţării.

După cum a declarat Vitaly Kim, guvernatorul regiunii Nikolaev, rachetele ruşilor au fost lansate dinspre sud, către centrul şi vestul ţării. Ulterior s-a confirmat că au fost lovite mai multe oraşe mari din Ucraina.

Astfel, au fost bombardate cu rachete oraşe precum Luţk (peste 200.000 locuitori), mai multe cartiere rămânând fără curent electric.

De asemenea a fost lovit intens Rivne, oraş cu aproape 250.000 de locuitori, iar populaţia rapvrtează înteruperi ale alimentării cu apă şi curent.

În același timp, șeful administrației militare regionale Kiev, Oleksi Kuleba, a anunțat că apărarea aeriană funcționează în regiunea Kiev. „Rămâneți în adăposturi… Să ne amintim de interzicerea înregistrării foto și video a operațiunilor de apărare antiaeriană, a obiectelor inamice și a căderii acestora. Aveți grijă de voi și păstrați-vă calmul!„, a transmis el.

Serghei Gamalii, șeful guvernatorul regiunii Hmelniţchi, a informat şi el că s-au auzit explozii în această regiune, iar consiliul orășenesc Hmelniţchi a anunțat că orașul este fără electricitate. „Vă rugăm să va faceți aprovizionarea cu apă cât mai curând posibil, pentru că și aceasta va dispărea într-o oră”, se arată în mesaj.

Mass-media locală relatează despre explozii şi la Odesa. Sunt bombardamente şi la Sumî, iar guvernatorul regiunii Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, a anunțat că în timpul unei alerte aeriene a fost doborâtă o rachetă, care a căzut într-un lac. „Nu există pagube. Alerta aeriană continuă, stați în adăposturi!”, a adăugat el, citat de Unian.

De asemenea, explozii în regiunea Lvov sunt raportate pe rețelele de socializare.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button