Internațional

Biden îi acuză pe republicani: Dacă vor câştiga alegerile probabil că nu vor continua să finanţeze Ucraina

Preşedintele american, Joe Biden, a criticat dur Partidul Republican, acuzându-l că doreşte, în cazul unei victorii la alegerile legislative din noiembrie, să reducă potenţial sprijinul financiar american pentru Ucraina.

„Spun că, dacă vor câştiga, probabil că nu vor continua să finanţeze Ucraina”, a declarat preşedintele american în cursul unei vizite în Pennsylvania, un stat cheie pentru alegerile de la jumătatea mandatului.

„Aceşti oameni nu înţeleg. Trece dincolo de Ucraina. Este Europa de Est. Este NATO”, a continuat liderul democrat, adăugând că republicanii „nu înţeleg politica externă americană”.

Liderul republicanilor din Camera inferioară a Congresului, Kevin McCarthy, a avertizat marţi că partidul său nu va semna un „cec în alb” Ucrainei dacă va câştiga, aşa cum prezic sondajele, majoritatea locurilor în Camera Reprezentanţilor la alegerile din 8 noiembrie.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button