Internațional

Zelenski: Rusia provoacă un nou val de migraţie a ucrainenilor către ţările UE

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a acuzat Rusia că a plasat mine la un baraj hidroelectric din regiunea Herson din sudul Ucrainei, care se află sub controlul forţelor ruseşti. El a afirmat că dacă hidrocentrala Kahovka ar fi distrusă, aceasta ar provoca o catastrofă, relatează Rador.

Preşedintele a afirmat că sute de mii de persoane care locuiesc în apropierea râului Nipru, inclusiv în oraşul Herson, ar fi în pericol de inundaţii rapide.

Zelenski a afirmat în cadrul unei întruniri a liderilor UE, la Bruxelles, că atacurile ruseşti asupra sistemului energetic ar putea duce la apariţia unui nou val de refugiaţi care ar fugi în Europa. „Rusia provoacă un nou val de migraţie a ucrainenilor către ţările UE. Terorismul rusesc împotriva sistemului nostru energetic are ca scop crearea cât mai multor probleme legate de furnizarea de electricitate şi căldură, în această toamnă şi iarnă, şi ca un număr cât mai mare de ucraineni să plece în alte ţări”, a declarat Volodimir Zelenski.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button