Internațional

Ucraina a trecut la raționalizarea curentului electric: ”întreruperi programate”

Şeful Administraţiei Militare Regionale Kiev, Oleksi Kuleba, a anunţat că, vineri dimineaţă, în regiune au început, din nou, întreruperi programate de furnizare a energiei electrice. „Se observă o creștere a consumului de energie electrică în regiune. În acest sens, opririle temporare de curent au trebuit să înceapă în regiune de la ora 9:20” – a scris Kuleba pe o reţea socială. Totodată, oficialul a făcut apel la populaţia din regiunea Kiev să economisească energie electrică.

„Acest lucru este valabil pentru toată lumea. Oprim aparatele electrice inutile – de la fierbărtoare la încălzitoare, de la fiare de călcat la mașini de spălat. Nu pornim niciun dispozitiv consumator de energie! Rușii ne-au atacat infrastructura energetică. Fiți responsabili! Consumăm cu moderație” – a adăugat șeful regiunii Kiev. Amintim că, anterior, compania de stat Ukrenergo a avertizat că, pe 21 octombrie, este posibilă o întrerupere a curentului în toate regiunile Ucrainei. Autorităţile au decis să introducă întreruperi de curent după atacurile rusești asupra infrastructurii energetice ucrainene. Potrivit Ministerului Energiei de la Kiev, aproximativ 40% din infrastructura energetică a fost grav afectată de atacurile ruseşti.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button