Politică

Sindicaliștii din Gorj amenință că vor protesta în fața Ambasadei Olandei dacă nu se vor întâlni cu premierul Ciucă

Sindicatul Solidaritatea 2013 din cadrul Complexului Energetic Oltenia și CET Govora anunță că va protesta în fața Ambasadei Olandei după ce Guvernul Ciucă le-a ignorat cerințele: reducerea vârstei de pensionare pentru mineri și energeticieni.

”Menționăm că personalul de la societatea CEO SA și societatea CET Govora este îmbătrânit și majoritatea covârșitoare au boli profesionale care au dus în ultimii ani la decese în rândul angajaților care nu se pot bucura de pensii cu toate că au cotizat o viață întreagă”, semnalează conducerea sindicatului.

Ei susțin că în situația în care până marți 25 octombrie nu le va fi prezentată ora și locul unde se vor întâlni cu premierul Nicolae Ciucă vor declanșa proteste în fața Ambasadei Olandei.

”Datorită (sic) condițiilor de muncă și trai prin felul în care în România unii sunt prea bogați și alții muncesc până mor, minerii și energeticienii, în cazul în care Guvernul României refuză prin primul ministru Nicolae Ciucă un dialog social, vom recurge la forme de protest în fața Guvernului României, dar și în fața Ambasadei Olandei la București, care pe bună dreptate vorbește și blochează România la aderarea în spațiul Schengen deoarece avem două categorii de cetățeni în România: rang 1, politicienii, justiția care este imparțială și grupul oamenilor de afaceri agreați de clasa politică, unde sunt numai privilegii, măriri salariale și de retribuții și alte avantaje și cetățeni second-hand, clasa muncitoare, care trebuie să muncească până la moarte să achite datoriile și împrumuturile făcute de iresponsabilii din clasa politică românească din 90 și până în prezent”, mai susțin aceștia.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button