Internațional

Ministrul ucrainean al Energiei: Rusia a lovit cel puțin jumătate din capacitatea de producție termică a Ucrainei

Rusia a afectat cel puțin jumătate din capacitatea de producție de energie termică a Ucrainei începând cu 10 octombrie, dar nu toate unitățile energetice afectate au încetat complet să funcționeze, a declarat vineri ministrul ucrainean al energiei, citat de Reuters.

Herman Halushchenko a declarat pentru Reuters într-un interviu că 30-40% din infrastructura energetică națională globală a fost lovită în atacuri pe care le-a descris ca fiind menite să distrugă sistemul energetic al Ucrainei – un obiectiv care, potrivit acestuia, nu a fost atins.

„Este o capacitate destul de mare. Pot să vă spun asta. Cel puțin jumătate din capacitatea de generare termică, chiar mai mult”, a spus el, când a fost întrebat despre amploarea pagubelor.

Rusia și-a intensificat săptămâna trecută atacurile aeriene asupra Ucrainei, folosind rachete și drone pentru a viza Kievul, alte orașe importante și infrastructura energetică.

„Vedem că au vizat o serie de (instalații) noi, dar au bombardat și (instalații) care fuseseră deja bombardate înainte pentru a le distruge în mod absolut”, a declarat Halușcenko pentru agenția de presă.

El a precizat că importurile de electricitate ar putea fi una dintre opțiunile pe care Ucraina le urmărește pentru a depăși criza și că pagubele provocate până acum se ridică la miliarde de dolari.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button