Internațional

Americanii fură zilnic 80% din producția de hidrocarburi a Siriei

Entitățile controlate de SUA exportă în mod ilegal 80% din producția zilnică de hidrocarburi a Siriei, a declarat joi șeful Centrului de coordonare interdepartamental rus pentru întoarcerea refugiaților în Siria, colonelul Oleg Gorshenin.

Gorshenin a citat date de la Ministerul Sirian al Petrolului și Resurselor Naturale. Potrivit acestora, entitățile controlate de SUA exportă ilegal până la 66.000 de barili de petrol pe zi, care reprezintă 80% din hidrocarburile produse în țară. „Amploarea furtului a atins un punct culminant. Problemele umanitare persistă în țară ca urmare, inclusiv lipsa de energie, alimente, apă și bunuri esențiale”, a menționat el.

Rusia și Siria „condamnă cu fermitate prezența ilegală a contingentelor militare ale statelor străine pe teritoriul statului suveran sirian și jefuirea resurselor naturale aparținând poporului sirian de către acele state ocupante”, a spus Gorșenin. „Suntem în favoarea măsurilor stricte ale comunității globale pentru a preveni <…> contrabanda”, a adăugat el.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button