Politică

Rareş Bogdan: Nu acceptăm ca accesul României în Schengen să fie refuzat

Rareş Bogdan afirmă că România nu trebuie să accepte să nu fie primită în spaţiul Schebgen, adăugând că rezoluţia Parlamentului olandez este în contradicţie cu cea a Parlamentului European. Europarlamentarul crede că, în 8 decembrie, trebuie să existe un vot în JAI.

”În momentul acesta, Parlamentul de la Haga este în totală opoziţie cu Parlamentul European, unde 86 la sută din totalul membrilor Parlamentului European au hotărât că România e pregătită, cu cea mai mare majoritate a unei rezoluţii adoptată vreodată în Parlamentul European, pentru România, în 15 ani”, a afirmat Rareş Bogdan, joi seară, la Digi 24.  

Potrivit acestuia, întreaga diplomaţie română trebuie să ceară preşedinţiei cehe a Consiliului European ca, în 8 decembrie, să aibă loc un vot în JAI cu privire la România şi Bulgaria, ”pentru a şti, după acest vot, cum vom reacţiona în relaţia cu Olanda”.  

Rareş Bogdan crede că, până la vot, trebuie ca România să convingă, ” 

”Trebuie să convingem diplomaţie, după diplomaţie, să le explicăm în picioare, cu calm, cu argumentele la noi, că momentul pentru România este unul extrem de important şi nu acceptăm ca de data asta accesul României în Schengen să fie refuzat pentru că, în caz contrar, România îşi rezervă dreptul să acţioneze complet diferit de cum a acţionat până acum”, a mai afirmat eurodeputatul.  

Potrivit acestuia, pe teritoriul României funcţionează 22.000 de firme olandeze.  

”Aşa că invit inclusiv mediul de afaceri românesc, partener cu aceste 22.000 de firme, să ne ajute în această presiune. Nu vreau să cred că astăzi România va abandona lupta”, a mai afirmat Rareş Bogdan.  

Parlamentul olandez a votat, joi, o rezoluţie împotriva aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, în document făcându-se referire la ”corupţia persistentă” şi ”problemele persistente legate de crima organizată”. Parlamentarii solicită guvernului investigaţii suplimentare privind supravegherea frontierelor de către România şi Bulgaria. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button