Politică

Dan Tănasă(AUR): Solicit public internarea de urgență într-o instituție psihiatrică din Ungaria a domnului Kalmar Ferenc, copreședintele maghiar al Comisiei mixte romano-ungare

Vicepreședintele AUR, Dan Tănasă, critică în termeni duri declarațiile copreședintelui Comisiei mixte româno-ungare, Kalmar Ferenc, care a cerut autonomie pentru maghiarii din România.

„Solicit public internarea de urgență într-o instituție psihiatrică din Ungaria a domnului Kalmar Ferenc, copreședintele maghiar al Comisiei mixte romano-ungare. Acesta a cerut într-o declarație publică de o gravitate extremă, acordarea autonomiei și drepturi colective pentru maghiarii din România, ignorând faptul că statul român acordă absolut toate drepturile minorității maghiare din România.

Aceste declarații vin în contextul în care Ungaria refuză să restituie Bisericii Ortodoxe din Transilvania moștenirea imobiliară în valoare de miliarde de euro lăsată de Emanuil Gojdu neamului românesc iar comunitatea românească din Ungaria este supusă unui proces metodic și constant de maghiarizare!”, a declarat vicepreședintele AUR, Dan Tănasă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button