Politică

AUR cere urgent indexarea pensiilor mici cu inflația: sunt bani la buget, dar se fură. Pentru primari au găsit bani

AUR cere PSD și PNL să nu îi mai mintă pe români și să crească pensiile și salariile acum. Cele două partide aflate la guvernare promit o creștere de doar 10% și de anul viitor, nu de acum, deși viața a devenit greu de suportat pentru pensionari. Asta deși prin inflație salariile și pensiile au fost tăiate cu 30%, cel puțin.

„Există bani la bugetul de stat deoarece masa monetară a crescut cu 50% față de acum 3 ani, lucru care a generat și creșterea PIB-ului și a încasărilor la buget. Sigur că nu vorbim despre o creștere economică reală ci de o inflație care taie puterea de cumpărare.

Tocmai acest lucru a generat și creșterea de prețuri, s-au printat bani fără acoperire pentru a se plăti sinecurile politice cum ar fi pensiile speciale sau subvenția publică acordată partidelor.

Există bani la bugetul de stat pentru a se indexa de astăzi pensiile mici. Vorbim de acele pensii cu o valoare netă mai mică de 2.500 de lei. Ar trebui să punem de azi câte 500 de lei la fiecare pensie, nu să creștem cu 10% toate pensiile, adică și pe cele speciale. PSD și PNL propun să creștem cu 10% toate pensiile, adică să dăm 100 de lei la pensiile mici și 7.700 de lei la cea mai mare pensie specială. Această guvernare nu este face propuneri echitabile pentru bătrânii țării” susține Marius Lulea, prim-vicepreședinte al AUR dar și antreprenor.Acesta critică și măsurile luate de actuala guvernare privind creșterea salariilor la primari:

„Primarii au în general salarii mai ridicate de 7.000 de lei. Fiecare primar de la PSD și de la PNL a primit în medie câte 700 de lei. Deci pentru primari au găsit bani iar primarii nu sunt săraci.

Dar avem un milion de pensionari cu venituri mai mici de 1.000 de lei. Cum pot trăi acești pensionari cu 1.000 de lei dar primarii nu puteau trăi cu 7.000 de lei?” completează Marius Lulea. Inflația din România a depășit 30% în ultimii doi ani. Acest lucru face ca în realitate pensiile și salariile românilor să fie tăiate cu 30%. Deci PSD și PNL nu au crescut pensiile ci le-au tăiat.

Acest lucru s-a făcut prin inflație, prin pierderea puterii de cumpărare. Fenomenul inflației a fost accentuat de faptul că actuala guvernare nu este capabilă să conducă România.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button