InternaționalȘtirile 60m.RO

Căminele de bătrâni din SUA apelează la dispozitive electronice pentru urmărirea contactului dintre persoane

Atunci când într-un cămin pentru vârstnici din Amarillo, Texas o asistentă a fost suspectată că ar fi infectată cu coronavirus, o listă cu numele angajaților și rezidenților pe care asistenta i-ar fi putut infecta, a fost întocmită în 5 minute.

Brațarile elctronice purtate de cei 35 de muncitori și 49 de rezidenți ai The Legacy în Town Square au accelerat urmărirea contactelor, altfel, procesul de intervievare al pacienților pentru a determina cu cine s-au intersectat a fost scurtat.

Asistenta medicală a primit rezultatul negativ pentru testarea COVID-19, o oră mai târziu, iar The Legacy nu a trebuit să-i izoleze sau să-i testeze pe ceilalți.

Facilitățile oferite de urmărirea rapidă a contactului oamenilor pentru prevenirea infectărilor în lunile următoare, vor ajuta la evitarea focarelor, susțin epidemiologilor.

„Te ajută să iei cele mai bune decizii operaționale într-un moment”, a spus Joseph Walter, directorul executiv al căminului Legacy LifeWell Senior Living.

Australia, Singapore și alte guverne au căutat să permită smartphone-urilor să înregistreze contactele din oameni. Însă regulile de confidențialitate a datelor impuse de producătorii de software de smartphone Apple Inc și Google Alphabet Inc limitează utilitatea sistemelor smartphone, în timp ce mulți angajatori nu lasă angajații să poarte telefoanele la ei din motive de securitate și siguranță.

Căminul Legacy din Texas folosește o tehnologie de la CarePredict, un start-up care a adăugat funcționalitatea de urmărire a contactelor clienților în sistemul său, pentru căminele de îngrijire a persoanelor în vârstă, atunci când a început pandemia.

Brățările CarePredict funcționează ca un buton de apelare pentru a chema personalul, o cheie digitală a camerei și un tracker pentru sănătate și activități. Peste 20 de centre de îngrijire din Statele Unite au achiziționat dispozitivele, care costă aproximativ 1 dolar pe zi pe utilizator, potrivit CarePredict.

Brațările folosesc lumina infraroșie pentru a se conecta la dispozitivul de pe un perete din fiecare camera, înregistrând cine a fost lângă cine, unde și pentru cât timp.

Walter a spus că sistemul s-a dovedit precis în ultimii doi ani pentru urmărirea activităților rezidenților din The Legacy.

Configurarea dispozitivelor de pe perete, precum CarePredict’s Tempo, poate fi prea costisitoare și complexă pentru unele facilități.

Dispozitivele care comunică între ele prin semnale Bluetooth pot fi mai potrivite. Compania de dezvoltare software Myplanet și producătorul auto Ford Motor Co se numără printre companiile care testează trackere de fitness și ceasuri inteligente care funcționează prin Bluetooth de la companii precum Fitbit Inc și Samsung Electronics Co.

Apple și Google intenționează să lanseze curând tehnologia de urmărire a contactelor pentru a elimina unele dintre problemele de conectare de pe telefoane, iar producătorii de dispozitive sunt încrezători că giganții tehnologici vor face același lucru pentru dispozitivele purtabile, a declarat David Su, CEO la Atmosic, un sediu din Silicon Valley, citat de reuters.com.

Companiile nu au răspuns la solicitările de comentarii cu privire la speculații. În timp ce tehnologia Apple-Google ar îmbunătăți fiabilitatea în urmărirea contactelor, dispozitivele care o folosesc ar avea nevoie de acces la internet și de o aplicație de urmărire a contactelor autorizată de guvern.

Săptămâna trecută, Google și Apple au anunțat că vor colabora pentru crearea unor aplicaţii în scopul localizării persoanelor infectate cu noul coronavirus şi a contactelor acestora, prin respectarea normelor de protecţie a sferei private, notează startupcafe.ro.

Ford a efectuat un mic test cu ceasurile inteligente, care îi avertizează pe purtători atunci când stau mai aproape de ceea ce le recomandă instrucțiunile, dar și acestea necesită Wi-Fi, care este uneori indisponibil în fabrici, a declarat Gary Johnson, șeful producției Ford.

Producătorul auto testează și cipuri aplicabile pe insigne. Acestea ar putea urmări contactele sau emite memento-uri pentru a se păstra distanța.

Back to top button