Știrile 60m.RO

Creșterea impozitului la casă de la 1 ianuarie 2023, sub semnul incertitudinii. Adrian Axinia (AUR): am votat împotriva acestei măsuri criminale

Creșterea impozitului pe proprietate ar putea fi amânată până în 2026 după răsturnarea de situație din interiorul coaliției PNL-PSD-UDMR. Propunerea legislativă nu a fost votată de AUR, anunță deputatul Alianței pentru Unirea Românilor Adrian Axinia. În ceea ce privește impozitul pe locuințe, reprezentanții coaliției de guvernare susțin că nu este momentul ca acum să avem o creștere a impozitului la casă, iar majorarea se va realiza peste ani.

Noi, cei de la AUR, am votat împotriva acestei măsuri criminale, care va aduce în situații disperate sute de mii de familii de români. Consecințele acestor majorări sunt dramatice. Se poate ajunge chiar la falimentul personal pentru milioane de români aflați în pragul sărăciei. Credeți că este o coincidență faptul că această decizie s-a luat imediat după majorările de salarii pentru aleșii locali? Doar nu credeați că acești bani ar fi fost destinați pentru investiții. Cum se face că aceste partide toxice găsesc mereu bani pentru propriile lor buzunare, dar pentru românii de buna credință, niciodată?„, a declarat deputatul AUR Adrian Axinia.

Rămâne însă la latitudinea primarilor, în acest caz, dacă vor aplica aceste majorări, dar sunt forțați cumva de coaliția de guvernare, pentru că cel mai probabil nu vor mai primi bani pentru proiecte și astfel finanțarea nu va mai veni de la bugetul central. 

Spre exemplu, pentru o clădire din beton, pentru care până acum era perceput un impozit de 1.000 de lei, ce are instalații de apă, canalizare, instalații electrice și de încălzire, ar putea să ajungă la 1.500 de lei impozitul. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button