Internațional

Bruxelles: Eurodeputații cer mai mulți bani pentru Ucraina, energie și redresare economică

Parlamentul European a votat miercuri poziția proprie de negociere cu Consiliul UE și Comisia Europeană privind bugetul UE pentru 2023. Prin acest vot, Parlamentul cere o creștere cu 1,7 miliarde de euro față de proiectul propus inițial de Comisia Europeană, cerând credite de angajament de 187.3 miliarde EUR, potrivit unui comunicat de presă.

Poziția Parlamentului European a fost aprobată printr-o rezoluție adoptată cu 421 voturi pentru, 137 împotrivă și 82 abțineri.

Eurodeputații solicită un buget al UE pentru 2023 care să abordeze într-un mod mai eficace consecințele războiului din Ucraina și procesul de redresare în urma pandemiei.

Europarlamentarii au anulat aproape toate reducerile aplicate de Consiliul UE, de peste 1.6 miliarde EUR.

În plus, eurodeputații au majorat finanțarea pentru următoarele priorități: consecințele războiului din Ucraina, ajutorul umanitar, fondul european de apărare și mobilitatea militară, energie și climă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button