PoliticăRepublica Moldova

Alertă în Republica Moldova: Chișinăul e pregătit să anunțe mobilizarea, în cazul unor ostilități la granița țării

Autoritățile moldovene sunt pregătite să anunţe mobilizarea în țară, dacă va apărea o astfel de necesitate, a declarat ministrul moldovean al Apărării, Anatolie Nosatîi, în direct la TVR Moldova, relatează Rador.

Potrivit acestuia, pentru a lua o astfel de decizie sunt necesare ”schimbări radicale pe frontul din Ucraina”. Printre posibilele motive ale luării unei astfel de decizii, Nosatîi a enumerat ”acțiuni militare la granițele Repubicii Moldova, schimbări în fluxurile de migrație din Ucraina și ”un transfer masiv de forțe armate în zona unde au loc ostilităţi”.

În plus, ministrul a comentat recentul incident cu privire la survolarea spaţiului aerian moldovean de cele trei rachete rusești deasupra spaţiului Republicii Moldova și a precizat că securitatea Chișinăului depinde de succesul Kievului în acest război.

Totodată, fiind întrebat de un jurnalist dacă NATO va putea să furnizeze Republicii Moldova umbrela de securitate aeriană, Nosatîi a răspuns că, după acest incident, ”este examinat acest subiect”.

Reamintim că, pe 10 octombrie, autoritățile moldovene au anunţat că trei rachete de croazieră ruse, lansate de nave de război rusești din Marea Neagră, au survolat spaţiul aerian al țării. Ministerul Apărării din Republica Moldova consideră complet inacceptabilă încălcarea spațiului aerian național de către Rusia. În urma acestui incident, ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost convocat la sediul Ministerului de Externe al Republicii Moldova.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button