JUSTIȚIE

LUJU: O mână de parlamentari a vândut România

TRADARE, DAR SA STIM SI NOI – Revoltator: o mana de parlamentari a vandut Romania. Judecatorii si procurorii nu vor mai fi sanctionati daca refuza sa aplice deciziile CCR si ICCJ. Comisia parlamentara care dezbate Legile Justitiei a votat propunerea ministrului Predoiu de abrogare a abaterii disciplinare constand in nerespectarea deciziilor CCR si ICCJ, dupa ce in prealabil o respinsesera. AUR, Dumitru Coarna si APADOR-CH au avut amendamente sanatoase. De la ce ambasada s-a primit telefon?

De-a dreptul revoltator: o mana de parlamentari a comis un urias atentat la suveranitatea nationala a Romaniei. Judecatorii si procurorii nu vor mai raspunde disciplinar daca refuza sa respecte si sa aplice deciziile Curtii Constitutionale ale Romaniei.

Comisia parlamentara speciala condusa de deputatul PNL Gabriel Andronache (foto dreapta) care dezbate noile Legi ale Justitiei a lasat sa treaca propunerea ministrului Justitiei Catalin Predoiu de eliminare din noua Lege privind statutul judecatorilor si procurorilor a abaterii disciplinare constand in nerespectarea deciziilor CCR si a deciziilor pronuntate de Inalta Curte in solutionarea recursurilor in interesul legii. S-a intamplat in timpul dezbaterilor de la Senat, dupa ce in prealabil la Camera Deputatilor aceeasi comisie parlamentara stabilise ca sanctiunile pentru nerespectarea deciziilor CCR sa ramana in lege.

Practic, a fost votat un amendament al PNL si USR de eliminare a textului adoptat la Camera Deputatilor privind sanctiunea de nerespectare a deciziilor CCR (vezi facsimil 1).

Conform informatiilor Lumea Justitiei, pentru eliminarea sanctiunii de nerespectare a deciziilor CCR au votat PNL si USR, impotriva AUR, in timp ce PSD si UDMR s-au abtinut.

Votul final pe aceasta problema va fi dat in Senatul Romaniei.

Iata abaterea disciplinara pentru nerespectarea deciziilor CCR adoptata de comisia speciala la dezbaterile din Camera Deputatilor si abrogata la dezbaterile din Senatul Romaniei:

Art. 272 alin. (1) – Constitue abateri disciplinare „t) – Nerespectarea in mod vadit si nejustificat a hotararilor Curtii de Justitie a Uniunii Europene, ale Curtii Europene ale Drepturilor Omului, deciziilor Curtii Constitutionale si ale deciziilor pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie in solutionarea recursului in interesul legii ori in dezlegarea unor chestiuni de drept in acord cu prevederileart. 20 si art. 148 din Constitutia Romaniei, republicata”.

De asemenea, trebuie spus ca au existat amendamente corecte si sanatoase ale AUR, ale deputatului Dumitru Coarna si ale APADOR-CH de pastrare a sanctiunii de nerespectare a deciziilor CCR (vezi facsimil 2, 3 si 4). Evident, amendamentele nu au fost votate.

facebook sharing button

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button