Politică

AUR va încerca să blocheze legile justiției! Degeaba am luptat la 1877 dacă Constituția României devine opțională

Situație cu totul inedită în Parlamentul României. Pentru prima dată în istoria țării suveranitatea va fi cedată iar Constituția țării va deveni opțională.

Da, ați auzit bine, Constituția României nu va mai fi obligatorie iar dreptul european ar putea să ia fața legii supreme. Practic cine va controla Europa va putea dicta și controla România în mod oficial.

În anul 1859 cele două principate românești se uneau prin dubla alegere a lui Cuza. Au urmat reforme importante ce au crescut independența țării, cu toate acestea deciziile interne și externe puteau fi afectate de dorințele statelor suzerane. Practic România nu era un stat independent, nu era un stat suveran.

Pentru a scăpa de restricțiile externe armata română intra în război în 1877 iar în 1878 avea să iasă învingătoare. Imperiul Otoman avea să fie învins. România capăta în anul 1878 dreptul de a putea să își decidă singură viitorul, independent de voința altor puteri.

Dar iată că aproape două secole am luptat pentru a obține și păstra independența pentru ca în anul 2022 să o pierdem din nou. Vorbim de o înfrângere a poporului român de către forțele oculte interne și externe.

De vină este coaliția antiromânească formată din PSD, PNL și UDMR prin ministrul justiției: Cătălin Predoiu. Acesta din urmă face jocurile unor puteri străine care au făcut din România o colonie și vor să își consolideze prin legi statutul de stăpâni.

Constituția României ar urma să devină opțională iar judecătorii nu ar mai primi sancțiuni dacă nu țin cont cu prioritate de prevederile Constituției.

Alianța pentru Unirea Românilor deja și-a exprimat opoziția față de aceste legi. Partidul condus de către George Simion ar urma să voteze împotriva proiectului.

Cu toate acestea pe de cealaltă parte se află PSD, PNL, UDMR dar și USR. Toate aceste partide au de gând să susțină dictatele venite de la stăpânii din Occident prin slugile lor de la București.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button