JUSTIȚIEPolitică

Președintele AUR: Ministrul Justiției a aruncat în aer în ultimele zile, cu votul PSD și PNL, tot ceea ce înseamnă România ca stat suveran

Președintele AUR, George Simion a susținut, în fața Ministerului Justiției, o conferință de presă extraordinară, pe tema legilor justiției, împreună cu europarlamentarul Cristian Terheș cu privire la modificările făcute de Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru examinarea iniţiativelor legislative din domeniul justiţiei la proiectul de lege privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Președintele AUR a arătat că, prin modificările votate în cadrul Comisiei, s-a eliminat orice pedeapsă pentru magistrații care neglijează hotărârile Curții Constituționale.

”PSD ne-a spus că e un partid suveranist, așa încearcă să se portretizeze în ultimele săptămâni. Nu e nimic suveranist în eliminarea amendamentului de ieri și votarea contra amendamentului AUR, care prevedea faptul că a noastră Constituție e mai presus decât orice decizie a CJUE sau a oricărei instituții. E un atac la statul de drept, la Constituția României. Au încercat multe regimuri – regimul Dragnea, regimul Năstase, regimul Băsescu – să știrbească din puterile Constituției și ale CCR. E fără precedent ce s-a întâmplat ieri și, totodată, opinia pe care o avem noi e împărtășită de asociațiile profesionale prezente la lucrările comisiei și de președintele ICCJ”, a afirmat președintele AUR, George Simion.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button