Internațional

Ucrainenii răspund bombardamentelor ruse: Explozie puternică la Belgorod

O explozie puternică s-a auzit, luni dimineaţă, în regiunea Belgorod, din Rusia, aproape de graniţa cu Ucraina, a declarat un martor unui jurnalist al agenţiei de presă Reuters, potrivit RADOR.

Martorul a afirmat că s-a auzit un zgomot puternic, ce a zguduit ferestrele. Cauza exploziei nu este cunoscută, deocamdată. Belgorod a mai fost și în trecut ținta miltarilor ucraineni fiind un important centru logistic al armatei ruse

Mai multe victime au fost înregistraate în această dimineață în Kiev, capitala ucraineană, în urma „mai multor explozii”, au anunțat serviciile de urgență din regiune. Alte orașe atacate cu rachete sunt Dnipro, Zaporojie, Lviv și Ternopil.

Primarul Kievului, Vitaliy Klitschko, a declarat că exploziile au lovit cartierul Shevchenkivskyy din centrul orașului, informează Mediafax.

Potrivit serviciilor de urgență ucrainene, mai multe persoane au fost ucise și rănite. Nu se știe exact câte persoane au murit sau au fost rănite.

Imaginile și videoclipurile de pe rețelele de socializare arată fumul care se ridică deasupra clădirilor din mai multe părți ale Kievului.

Capitala a fost supusă unor bombardamente grele la începutul războiului, dar în ultimele luni a fost un calm relativ.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button