Politică

Hellvig are impresia că toți suntem proști: Și-a pus șeful de cabinet din SRI direct pe listele PNL

Șeful SRI, Eduard Hellvig, are impresia că toți suntem proști și slugi precum politicienii din solda serviciilor. Directorul SRI spune că marele merit al mandatului său este separarea serviciilor de politic. Le-au separat atât de tare încât șeful său de cabinet, George Cristian Tuță, a aterizat din SRI direct pe listele PNL de la Ilfov.

George Tuță este sluga credincioasă a șefului SRI de când acesta era ministrul al Dezvoltării.

„Absolvent de ASE, specialist în management economic, cu studii de comunicare și diplomație. A lucrat încă din studenție, acumulând o experiență profesională în multiple domenii, atât în zona privată, cât și în cea de administrație publică (a fost consilier politic la nivel de ministru, parlamentar și de europarlamentar). Timp de trei ani, a activat și în domeniul militar. Activitatea politică în PNL a început-o cu 15 ani în urmă, îndeplinind și funcția de secretar general adjunct al partidului pentru trei ani. El este exponentul unei generații de tineri care intră în politică după mulți ani de experiențe diverse. În viitorul mandat, se va preocupa de digitalizare, de protecția mediului și de creșterea gradului de occidentalizare a României, dar cu accentuarea atuurilor naționale.” – este prezentarea făcută de PNL lui George Tuţă.

Ce nu se spune explicit este că activitatea „în domeniul militar” a lui George Tuţă se referă la faptul că acesta a fost şeful de cabinet al directorului SRI, Eduard Hellvig. George Tuță deține firma Power Sense Limited SRL, care figurează drept prestator de servicii pentru doi europarlamentari PNL: Rareș Bogdan și Dan Motreanu. Power Sense Limited a fost înființată în august 2019 și se ocupă cu activități de consultanță pentru afaceri și management.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button