Politică

Dan Tănasă(AUR): Sistemul a organizat o contramanifestație la protestul AUR în Piața Victoriei

Deputatul AUR, Dan Tănasă, vine cu câteva precizări în urma protestului AUR din weekend pe care îl consideră un succes. Liderul AUR afirmă că sistemul a organizat o contramanifestație la protestul AUR în Piața Victoriei.

„S-a văzut că AUR este o forţă, protestul de duminică este un real succes, AUR a mobilizat, la Bucureşti, cu mult peste aşteptările autorităţilor. Din păcate, am văzut o reacţie complet disproporţionată a autorităţilor, a Jandarmeriei, au fost aduşi, în mod nejustificat, inexplicabil, zeci, sute de forţe de ordine, de mascaţi, scutieri. Au fost scoşi jandarmi cu gaze lacrimogene la vedere, în mod inexplicabil, pentru că până acum AUR a demonstrat în mod paşnic de fiecare dată. Având în vedere că reacţia autorităţilor a fost una complet disproporţionată, liderii AUR au ales să sacrifice acest protest, cu atât mai mult cu cât în Piaţa Victoriei sistemul a organizat o contramanifestaţie pe care se pare că, din ce am observat la faţa locului, Jandarmeria părea să protejeze această contramanifestaţie, motiv pentru care liderii AUR au ales să sacrifice acest protest”, a declarat Tanasă, într-o conferinţă de presă, la Palatul Parlamentului.

Senatorul AUR Rodica Boancă a susţinut că PSD a încercat „să-i dezbine” pe românii aflaţi la protest, însă „războiul” împotriva actualului Guvern nu s-a încheiat, iar „lupta facturilor” va continua şi duminica viitoare în toate municipiile reşedinţă de judeţ.

„PSD, pionul principal aflat la guvernare şi cel care face toate cărţile şi toate scenariile, a încercat să dezbine oamenii, a încercat să dezbine românii aflaţi în acel protest aruncând în joc o săgeată, o săgeată însă foarte goală de conţinut. Forţele de ordine au apărat săgeata, aşa cum era firesc. (…) Războiul împotriva actualului Guvern nu s-a încheiat, lupta împotriva facturilor va continua şi duminica viitoare, pe 9 octombrie, în toate municipiile reşedinţă de judeţ, unde românii se vor aduna pentru a spune în faţa Prefecturilor ce părere au despre aceste măsuri care fac parte din trădarea naţională. Până când nu vom avea reglementarea preţului la energie şi preţuri apropiate de cele de producţie pentru români nu ne vom opri, iar seria protestelor abia s-a deschis, guvernanţii trebuie să se aştepte ca românii să respecte principiile democratice şi să iasă în stradă ori de câte ori se vor simţi trădaţi de acest Guvern şi cred că în fiecare zi avem câte un element al trădării”, a afirmat Boancă.

Ea a adăugat că trebuie înlocuită clasa politică „în care un sistem securistic face toate jocurile” şi „prin globalismul pe care îl adoptă ia numai măsuri împotriva românilor”. Potrivit senatoarei AUR, este necesar „un nou sistem politic, cu o nouă formă de conducere patriotică şi conservatoare”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button