Politică

Cum ajunge un inginer de nave şef peste educaţie?

Ligia Deca, în prezent consilier prezidenţial în cadrul Departamentului de Educaţie şi Cercetare, este propunerea PNL pentru funcţia de ministru al educaţiei, poziţie rămasă liberă după demisia lui Sorin Cîmpeanu de săptămâna trecută.

„Astăzi, în şedinţa Biroului Politic Naţional, am venit cu propunerea ca doamna Ligia Deca să fie propunerea PNL pentru funcţia de ministru al educaţiei. Dânsa este o persoană care a lucrat şi a participat la procesul de elaborare a legilor educaţiei şi este în măsură să poată să continue şi să respecte calendarul de dezbatere şi aprobare, urmând ca până la finele lunii octombrie să fie trimis Parlamentului pentru dezbatere”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Ligia Deca este consilier prezidenţial la Departamentul Educaţie şi Cercetare din decembrie 2019, arată datele publicate de Administraţia Prezidenţială. Ea este coordonatoarea proiectului România Educată şi a legilor educaţiei. Deca este doctor în ştiinţe politice, titlu acordat de Universitatea din Luxemburg în anul 2016, şi absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College.

România Educată este marele eşec al preşe­dintelui în funcţie, iar coordonatoarea acestui eşec este chiar viitorul ministru al educaţiei.

În perioada 2010-2012 viitoarea titulară a portofoliului educaţiei a coordonat Secretariatul Procesului Bologna, gestionând procesul de organizare a conferinţei miniştrilor educaţiei din statele membre ale European Higher Education Area. În perioada 2012-2015, a fost expert în domeniul politicilor publice în cadrul Unităţii Executive pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării şi cadru didactic asociat  la Universitatea de Vest Timişoara (2014-2015) şi SNSPA (2019-2021).

Ligia Deca are o diplomă de inginer diplomat în inginerie navală şi navigaţie de la Facultatea de Navigaţie şi Transport Naval din cadrul Universităţii Maritime din Constanţa şi o diplomă de masterat în management maritim si portuar de la aceeaşi facultate.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button