Politică

UE a semnat un pachet de asistenţă financiară de 5 miliarde de euro pentru Ucraina

Uniunea Europeană a semnat un pachet de asistenţă financiară pentru Ucraina în valoare de cinci miliarde de euro (4,88 miliarde de dolari), a declarat luni comisarul european pentru Comerţ, Valdis Dombrovskis, relatează CNN.

”Memorandumul de înţelegere privind acordarea de 5 miliarde de euro în asistenţă macrofinanciară” Ucrainei a fost semnat de UE, a declarat premierul ucrainean Denîs Şmîhal pe contul de Twitter.

El a adăugat că este ”recunoscător” preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi lui Dombrovskis ”pentru o astfel de decizie”.

Şmîhal a subliniat că acesta este un alt gest al hotărârii Uniunii de a ”sprijini (Ucraina) să câştige acest război, să reconstruiască şi să urmărească (un) viitor european”.

The #EU has just signed a Memorandum of Understanding on providing €5B in macro-financial assistance. Grateful to @vonderleyen & @VDombrovskis for such decision. This is another gesture of the EU determine to support Ukraine in winning this war, rebuilding & pursuing European future.

Dombrovskis a spus pe Twitter că este ”încântat să semneze (un) al doilea memorandum de înţelegere cu Ucraina de când Rusia şi-a început războiul brutal”.

Pleased to sign second Memorandum of Understanding with #Ukraine since Russia began its brutal war.

This time: the EU will provide €5 bln for Ukraine immediate liquidity needs, pay salaries & pensions. We will deliver first part mid-October, next two parts to follow later in year. pic.twitter.com/Jxb9pVoduQ

De asemenea, oficialul UE a precizat că banii sunt acordaţi pentru ”nevoi de lichidităţi imediate, plata salariilor şi pensiilor”, iar prima tranşă va fi livrată la mijlocul lunii octombrie, următoarele două fiind furnizate ulterior, până la finalul anului.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button