Internațional

Giorgia Meloni, atac la adresa Ursulei von der Leyen: Italia nu este tratată ca un egal de Bruxelles!

Șefa Comisiei Europene este acuzată de comportament dictatorial de către viitorul premier al Italiei, Giorgia Meloni.

După Ungaria și Polonia, Italia adoptă un discurs critic la adresa birocraților de la Bruxelles. În opinia viitorului premier al Italiei, țara sa nu este tratată ca un egal de Ursula von der Leyen, în cadrul UE.

„Italia trebuie să revină la apărarea intereselor sale naţionale în primul rând”, a declarat Giorgia Meloni, la Milano, în primul discurs public după câştigarea alegerilor.

În ceea ce privește războiul din Ucraina, Giorgia Meloni s-a poziționat drept un adversar feroce al lui Vladimir Putin.

„Declaraţia de anexare la Federaţia Rusă a patru regiuni ucrainene după referendumurile simulacre care au avut loc sub o ocupaţie militară violentă nu are nicio valoare juridică sau politică”, a transmis Meloni, prin intermediul unui comunicat.

„Putin îşi demonstrează încă o dată viziunea neoimperialistă a caracterului sovietic ce ameninţă securitatea întregului continent european”, a adăugat liderul partidului Fratelli D’Italia.

Înfrângere usturătoare pentru oamenii Ursulei von der Leyen, în Italia

Coaliția de centru-dreapta a reușit să obțină 44% dintre voturile exprimate, în urma scrutinului din 25 septembrie.

Giorgia Meloni a reușit să obțină cu Fratelli D’Italia (Alianța de Centru-Dreapta) 26%. Pe locul secund s-a clasat Partidul Democrat (Alianța de Centru-Stânga), al lui Enrico Letta, cu 19%.

Pe poziția a treia s-a clasat Mișcarea de 5 Stele, a lui Giuseppe Conte, cu 15%, pe poziția a patra Lega (Alianța de Centru-Dreapta), a lui Matteo Salvini, cu 9%, pe locul al cincilea Forza Italia (Alianța de Centru-Dreapta), al lui Silvio Berlusconi, cu 8%, iar ultimul partid care a trecut pragul parlamentar a fost Viva Italia, al lui Carlo Calenda, cu 7,7%.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button