Internațional

Dmitro Kuleba: Putin a anexat teritorii controlate de forțele ucrainene

Ministrul de Externe ucrainean, Dmitri Kuleba, spune că președintele rus Vladimir Putin vrea să acapareze teritorii pe care nu le controlează fizic în teren, refererindu-se la Donețk, Luhansk, Zaporojoe și Herson.

„Prin încercarea de a anexa regiunile ucrainene Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson, Putin încearcă să acapareze teritorii pe care nici măcar nu le controlează fizic pe teren”, scrie pe Twitter, ministrul de Externe din Ucraina, Dmitri Kuleba.

Acesta avertizează Rusia că „Nimic nu se schimbă pentru Ucraina”, după ce Putin a anunțat anexarea la Rusia a celor patru regiuni din Ucraina.

„Continuăm să ne eliberăm pământul și poporul nostru, restabilindu-ne integritatea teritorială”, a mai spus Kuleba.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat formal vineri anexarea regiunilor Doneţk, Lugansk, Zaporijie şi Herson, situate în sud-estul Ucrainei, şi a cerut Administraţiei de la Kiev să înceteze „imediat” ostilităţile, avertizând că armata rusă va risposta prin toate mijloacele posibile.

content-image

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button